Välkommen till Hagagymnasiet!


Öppet hus

Onsdagskvällen den 26/11 kryllade Hagagymnasiet av engagerade elever, personal och intresserade besökare. Det bjöds bland annat på spektakulära experiment, livemusik i aulan och Café Behaga, uppvisning av UF-företag och mycket mer.
Läs mer...

Dolphins - Södertälje Kings

I fredags, den 21/11, tog Dolphins ett nytt grepp och bjöd in till ”businessmatch” mitt på dagen. Det var den första i sitt slag och självklart var Hagagymnasiet på plats i Stadium Arena för att se matchen. Elever och lärare samlades utanför skolan och tillsammans gick vi upp mot Himmelstalundsområdet för att se sammandrabbningen mellan Dolphins - Södertälje Kings. Dolphins vinst blev 79 - 70.

Text och bild: OA /TH Läs mer...

Åke som blev Ann-Christine

19 november fick elever på Haga höra prästen och transpersonen Ann-Christine Roxbergs livsresa.

För 62 år sedan föddes Åke. Under ungdomsåren började han känna sig obekväm i sin kropp. Den upplevelsen har han sedan levt med, men som 57-åring tog han mod till sig och kom ut som Ann-Christine.

På Haga mötte hon bland andra elever på samhälls- och barn- och fritidsprogrammen.

Vad var det som fick dig att komma ut, frågade eleverna.

Ann-Christines svarade att hon ville vara sig själv och visa vem hon var i mötet med andra. Hon ville leva öppet och ärligt.


Läs mer...

300 kg däck

Vilka ägnar sin skoltid åt att välta 300-kilosdäck? Jo det gör Hagagymnasiets PT-utbildning i årskurs två. De har nu APL (ArbetsPlatsförlagt Lärande) under tre veckor och de tillbringar sin tid på Friskis & Svettis Ingelsta med att plugga anatomins muskler och ben. Dessutom "skuggar" de instruktörer och går själva på Friskis olika pass.
Läs mer...

Hagas läsprojekt!

Nu motar vi höst- och vintermörkret med hjälp av många sköna och mysiga lässtunder tillsammans på Haga! Alla elever läser en timme i veckan på lektionstid tillsammans med sina lärare - något som vi hoppas kommer ge både glädje och nytta för oss alla. Och vi fortsätter läsa ända tills vårljuset börjar komma tillbaka vid sportlovet... Sist men inte minst ser vi också fram emot spännande författarbesök med till exempel Jenny Jägerfeld och Bob Hansson efter jullovet!

En god bok är en god vän!

Aktiviteter och upplevelser

Vad händer en vanlig dag på Hagagymnasiet? I Ledarskaps inriktning fritid finns en kurs som heter "Aktiviteter och upplevelser" där eleverna skall lära sig att planera, genomföra och utvärdera olika aktiviteter. Detta är också något som också tränas under den ArbetsPlatsförlagda Lärandet (APL), som årskurs två skall genomföra vecka 45-47. På bilden genomförs Jacobs övning "Välta burkar med kort" utav Tarik och Filip.
Text och bild RA