Välkommen till Hagagymnasiet!


Upprop 18 augusti 2016

Den 18:e augusti är alla nya och gamla elever välkomna till Hagagymnasiet för upprop. Information för respektive grupp hittar du i nedanstående länkar (öppnas som pdf-filer).

IA nya elever
IA gamla elever
Åk 1 nationella programmen
Åk 2 och 3 nationella programmen

VÄLKOMNA!

Utspring 2016

Exakt klockan 16.00 startade årets utspring på Hagagymnasiet. Det var, som vanligt, fullt på skolgården av väntande föräldrar, släkt och vänner.
Läs mer...

Student 2016

Årets sommaravslutning genomfördes i Renströmmen, då Matteus kyrka renoveras just nu. Rektor Patrik Lindström inledde med att hälsa välkommen och sen delades premier ut till alla duktiga elever på Hagagymnasiet. Vi har också många begåvade artister bland våra elever och några av dem framförde skönsång. Elevkåren utsåg Kristina Nygren till "Årets lärare" och gymnasiechef Anders Palmgren avslutade med "One Call Away" till allas jubel.
Läs mer...

Stipendiater Hagagymnasiet

Polytekniska föreningen har haft stipendieutdelning och hela fem elever från Hagagymnasiet fick ta emot pris för sina gymnasiearbeten.
Stipendiater: 
Caroline Korsfeldt, Hagagymnasiet- ”Den moderna strålningens influens på växter” 
Tobias Pettersson, Hagagymnasiet - ”Trådlösa nätverk och dess påverkan på liv”
Ibrahim Dhiem, Ida Håkansson & Linda Karlsson, Hagagymnasiet - ”Immumohistokemi och Polymerase Chain Reaction”Poängjakten

Efter morgonens mösspåtagning begav sig alla studenter och deras mentorer till Himmelstalundsfältet där klasserna tävlade mot varandra i diverse grenar. Stationerna sköttes av mentorerna och under tävlingens gång serverades även lunch uti det gröna. Klasserna fick sedan uppträda för varandra innan arrangemanget var klart. Stort tack till servicelaget för all hjälp under dagen!
Läs mer...

Mösspåtagning

På fredagsmorgonen var det dags för Hagagymnasiets traditionella mösspåtagningscermoni runt vår nya flaggstång. Efter ett inledande tal av vår gymnasiechef Anders Palmgren, där han berättade om studentmössans olika delar och dess betydelse. Efter att alla studenter fått på sig mössan, lottades utspringsordning och klassrum för utspringet.


Läs mer...

Second Chance-elever i Köpenhamn

Fyra elever från Second Chance School har haft två veckors praktik i Köpenhamn genom ett Erasmusprojekt.
Eleverna har bott tillsammans i en lägenhet i centrala Köpenhamn och förutom roliga och nyttiga praktikerfarenheter så har de fått lära känna Köpenhamn.
En kväll på Tivoli hann de förstås med. Alla var mycket nöjda med resan!

Text och bild/Fia Björde

Gymnasieslaget 2016

I strålande sol gick hela Hagagymnasiet, med poliseskort, upp till Himmelstalund och Stadium Arena för mötet med de andra kommunala gymnasieskolorna. Med andra ord GYMNASIESLAGET! Efter förberedelser på skolan med ansiktsmålning, tröjförsäljning och ballongblåsning intog ett peppat Hagagymnasiet arenan. Dodgeballmatcherna var jämna och turneringen vanns i år av Kungsgårdsgymnasiet.Vårt dansteam gjorde en stark insats som regerande dansmästare och VANN I ÅR IGEN!
Läs mer...

Studiebesök US

Fördjupningskursen i bioteknik åkte till US i Linköping den 24/5. Syftet med besöket var att träffa olika yrkesgrupper som forskar inom smärta och se hur forskning bedrivs. Vi fick även en inblick i hur miljögifter påverkar hälsan och hur de analyseras.

Läs mer...

Frisbeegolf

På torsdagsmorgonen passade aktivitetsledarna i L2f på att spela frisbeegolf i Folkparken. Eleverna hann med ca 12-15 hål på dryga timmen i solskenet. Detta är en del av deras kurs som heter "Aktiviteter och upplevelser". Vi tackar KFUM för lånet av frisbees!
Läs mer...