Välkommen till Hagagymnasiet!


Prova på 2015

Rätt datum för "Prova-pådagen" är onsdag 21/1 2015. Vi ber om ursäkt för de lappar som delades ut på mässan/öppet hus där ett felaktigt datum för "prova på" fanns med.

God Jul

Skolan startar för eleverna torsdag den 8/1 2015 enligt schema.

Julavslutning 2014

Det blev en stämningsfull avslutning i Matteus kyrka när Hagagymnasiet tog jullov. Våra elever bidrog med ovanligt stämningsfull sång, Anders och Anna gav eleverna en läxa över jul och några traditionsenliga psalmer sjöngs också. Elevrådet utsåg "terminens lärare" och priset gick denna gång till Mikael Björklind.
Läs mer...

Personalens julfest

Många är säkert nyfikna på hur det går till på personalens julfester och hemsidan har lyckats komma över ett klipp ifrån torsdagens tillställning.
Läs mer...

Hagagymnasiets Lucia 2014

Traditionsenligt Luciafirande hölls på Hagagymnasiet i trapphallen på fredagsmorgonen. Det hela var mycket stämningsfullt. Det framfördes vacker sång och musik och Luciatåget var mycket fint. 

 

Efter Luciafirandet så var det dags för Luciamys i klassrummen för klasser och mentorer.

Läs mer...

Hagagymnasiets första Euroscola

Hagagymnasiet participated in Euroscola in the European Parliament in Strasbourg.

On Thursday 4th December, the 17th Euroscola day of the 19 planned in 2014 was held at the European Parliament in Strasbourg. This time Hagagymnasiet from Sweden participated in Euroscola. More than 500 students and teachers from across the European Union's member states were in Strasbourg. They represented their nations in the plenary and filled the hemicycle with fresh ideas on European issues.


Läs mer...

Adventssamling

Kl. 10:00 var det adventssamling, måndagen den 1/12. Elever från Hagaskolans musikklasser kom och sjöng vackra, stämningsfulla julsånger. De framförde också en av sångerna från filmen "Frost". Vår gymnasiepräst, Anna Ryding, ledde adventssamlingen och tillsammans med med fyra elever från Estet så tände de alla fyra ljusen i adventsljusstaken.

Text och foto: TH

Riksdagen och SVT

Torsdagen den 27/11 så var alla elever och lärare på Estetprogrammet i Stockholm. Vi åkte kl. 8:15 från skolan och var hemma igen 20:15. Dagen var fylld med riksdagsbesök, strosande inne i city för att se adventsskyltningen samt ett besök i SVT-huset. I riksdagen träffade vi två riksdagsledamöter från Miljöpartiet: Annika Lillemets, ledamot i Utrikesutskottet och Marco Venegas som arbetade med arbetslivsfrågor för ungdomar. Hos SVT fick vi se när de höll på att bygga upp studion för en ny säsong av "Labyrint", vi sprang på André Pops utanför "Vinterstudion" och fick provsitta morgonsoffan i "Gomorron Sverige".
Text och foto: TH Läs mer...

Öppet hus

Onsdagskvällen den 26/11 kryllade Hagagymnasiet av engagerade elever, personal och intresserade besökare. Det bjöds bland annat på spektakulära experiment, livemusik i aulan och Café Behaga, uppvisning av UF-företag och mycket mer.
Läs mer...

Dolphins - Södertälje Kings

I fredags, den 21/11, tog Dolphins ett nytt grepp och bjöd in till ”businessmatch” mitt på dagen. Det var den första i sitt slag och självklart var Hagagymnasiet på plats i Stadium Arena för att se matchen. Elever och lärare samlades utanför skolan och tillsammans gick vi upp mot Himmelstalundsområdet för att se sammandrabbningen mellan Dolphins - Södertälje Kings. Dolphins vinst blev 79 - 70.

Text och bild: OA /TH Läs mer...