Välkommen till Hagagymnasiet!


Student 2014

Så var det dags för årets studenter att ha sin avslutning tillsammans med övriga elever och personal. Efter treornas inmarsch hälsade rektor Patrik Lindström alla välkomna och efter det vidtog ett digert program med sång, musik, tal och stipendieutdelning.
Läs mer...

Poängjakt i åk 3

2014 var året då en ny tradition skapades på Hagagymnasiet. Treornas poängjakt påbörjades under lekfulla former på Himmelstalundsfältet. Det tävlades i irländsk julafton, citron- och melonätartävling m.m. och tillsammans med mentorer, skolledning och annan personal hade treorna en härlig dag i solen.
Läs mer...

Mösspåtagning 2014

Måndag 9/6 var det äntligen dags för våra årskurs-treor att sätta på sig sina vackra studentmössor. Det är också signalen för att studentveckan har börjat! I samband med mösspåtagningen lottades även klassrum och utspringsordning för studentdagen. Detta resultat kan dock ändras beroende på hur det går på Poängjakten som startade på Himpa efter mösspåtagningen.
Läs mer...

Artiklar om EU

I s2b har vi under våren arbetat med EU och undersökt "heta ämnen" inför valet. Eleverna fick undersöka tex tobakens framtid, arbetslöshet, kärnkraft eller inte osv. Två stycken, Ville Nordh och Donna Maalouf, skrev väldigt insiktsfulla artiklar om EU:s flyktingpolitik med en väldigt god människosyn i botten. Dessa kan du läsa om på nästa sida!
Läs mer...

Gymnasieslaget 2014

Så var det dags för det traditionsenliga "Gymnasieslaget" i Stadium Arena. Efter marschen frän skolan och ett smidigt insläpp inleddes evenemanget med rockmusik och nationalsången. Därefter blandades dodgeballmatcher med cheerleading under gemytliga former.

Läs mer...

Fritidsinriktningen i Stockholm

Eleverna på fritidsinriktningen på Barn- och Fritidsprogrammet genomförde en heldag i Stockholm, vilket innefattade studiebesök på Friend´s arena, Polismuseet och Fryshuset. Dagen var lyckad med mycket nya intryck och kunskaper.
Läs mer...

L3c hos Brandförsvaret

Eleverna i L3c fick utbildning i hur man ska agera vid ett brandtillbud och L-ABC. Det var en heldag ute på Brandförsvarets utbildningsanläggning.
Läs mer...

Valet

Skolvalsresultat på Hagagymnasiet med 50 % valdeltagande.
(M) 18 %
(C) 6 %
(FP) 3 %
(KD) 4 %
(S) 28 %
(V) 3 %
(MP) 15 %
(SD) 6 %
(PP) 10 %
(FI) 8 %
På länken - http://skolval2014.se/ - kan du se nationella skolvalsresultat.
/Skolvalsgruppen

Läs mer...

Bildlektion

Idag hade esteterna bildlektion ute och njöt av fågelkvittret, grönskan och solskenet. Eleverna skapade akvareller inspirerade av olika impressionistiska konstnärer som t ex Monet. Glad sommardag alla!! /TH

DM i friidrott

Tisdagen den 20 maj deltog vi i finalen i friidrotts DM på Borgsmo. Som representant för Hagagymnasiet och Estetprogrammet hade Linnea Özer, Estet A, gått till final i längdhopp och 100 meter. Vädret var fint och humöret var på topp. Elever och personal från Estet var där och hejade på med glada tillrop, applåder och plakat. Linnea tog hem guld i längdhopp och brons 100 meter. från hela våra hjärtan: Grattis Linnea! Snyggt jobbat. /TH Läs mer...