Välkommen till Hagagymnasiet!


Hagagymnasiet i Riga

25 till 28 mars var klass N1b tillsammans med gymnasiechef och personal i Riga. Efter en stormig båtresa dit fick vi vara med då Norrköpings och Rigas borgmästare skrev under ett nytt vänortsavtal. Det hela övervakades av vår egen drottning Silvia och Hagagymnasiets gymnasiechef Anders Palmgren fick äran att hålla tal.
                                                                                  Klass N1b och en klass från Riga 
                                                                                  Nordic Gymnasium deltar i statsbesöket.
Läs mer...

Hagagymnasiet på plats i riksdagen

Hagagymnasiet på plats i riksdagen - Olivia Sjöberg S2a håller tal i kammaren och Erika Nordström S1a ställer en fråga till statsrådet Birgitta Ohlsson under Ungdomens riksdag 2014. Läs klassernas reportage:

"Jag har en fråga till Birgitta Ohlsson"
"Jag är inte grinig, utan jag följer bara lagen"
"Att övertyga i riksdagen"
"Vi var i hjärtat av Sveriges demokrat"
"Ungdomars roll i politiken"
mfl.

Läs mer på http://hagagymnasiet.norrkoping.se/se/sv/Utbildning/Samhallsvetenskap_sa/reportage

/Britta Stafstedt och TH

Farid Nolen till Hagagymnasiet

Farid Nolen kommer tillsammans med sina medarbetare till Hagagymnasiet den 3/4. Då ska han föreläsa för S1, N1 och Tv1.
Farid är känd för sitt projekt Mathivation. Han och hans kollegor föreläser i att motivera matematik. Han själv fick höra att matematik inte var hans grej.
Nu brinner han för att få ungdomar motiverade i det underbara ämnet matematik.

Uppspelet 2014

Den 24/4 har Esteterna sitt årliga uppspel här på Hagagymnasiet. Replikerna sitter hyfsat bra, koreografin är färdig, rekvisitan är på plats, kostymerna utvalda och humöret är på topp. Nu är det bara träna träna träna som gäller. I år är temat 1950-tal i USA. Publiken kommer att möta stjärnor som Elvis och Elisabeth Taylor och höra slagdängor som "See you later alligator". På det blir det en stor portion humor, en hel del kärleksintriger och ett oväntat besök av maffian på det. Esteterna själva har skrivit manus samt byggt all rekvisita. I år har de döpt föreställningen till "Hollywood stars in Las Vegas". /TH

Statistik med S2a

S2a har gjort en statistisk väljarundersökning. Där fick de bekanta sig med vad en felmarginal är och hur man beräknar den. De fick även upptäcka vikten av att en stickprovsundersökning är tillräckligt stor.
Läs mer...