Välkommen till Hagagymnasiet!


Supervalåret 2014

Av 470 giltiga röster på Hagagymnasiet i skolvalet till riksdagen blev fördelningen enligt nedan:

Arbetarpartiet socialdemokraterna: 29,8 %
Centerpartiet: 4,0 %
Folkpartiet Liberalerna: 5,3 %
Kristdemokraterna: 2,1 %
Miljöpartiet de gröna: 15,5 %
Moderaterna: 25,3 %
Sverigedemokraterna: 7,2 %
Vänsterpartiet: 6,2 %
Feministiskt initiativ: 2,6 %
Piratpartiet: 1,9 %
Övriga: = 0 %

Valdeltagande var 72,3 %
Läs mer...

Hagaborg 2014

I ett strålande höstväder med solsken och klar luft samlades alla elever och personal utanför Stadium Arena för den årliga kampen "Hagaborg". Återigen var det dags för eleverna att delas upp i 20-mannalag tvärs över årskurser och program, för att sen umgås i grenar såsom "ärtidioten", "höjdaren", "råttfällan", "du suger", "ping pong", "kasta stövel", "bygga bo", "spikrakt" och "äggad" med flera. Det blev en intensiv förmiddag med ett ute- och ett innepass och däremellan fika. Många glada skratt bra peppning hördes under tävlingarna och alla verkade trivas!
Läs mer...

Debatt i Café Behaga

I förmiddags hade vi en välfylld trapphall då det var politisk debatt i Café Behaga. Sex av sju riksdagspartier hade en representant på plats i form av en företrädare från sitt ungdomsparti eller av en politiker som kandiderar till att sitta i komunfullmäktige. Debatten berörde bland annat frågor som skola, betyg, arbetslöshet och värlfärd. Läs mer...

Mathias Sundin på Hagagymnasiet

Under fredagen besökte Folkpartiets Mathias Sundin Hagagymnasiets aula för att informera årskurs 3-eleverna om partiets ideologi. Även denna gång fick eleverna ställa frågor till politikern.
Läs mer...

Betty Malmberg och Per Jameson

Moderaternas representanter, Betty Malmberg och Per Jameson, besökte aulan under måndagen. Eleverna passade på att få svar på sina frågor.


Läs mer...

Stefan Löfven på Hagagymnasiet

Socialdemokraternas Stefan Löfven besökte Hagagymnasiets aula under tisdagen. Eleverna passade på att få svar på sina frågor.


Läs mer...

Öppet brev från Anders Palmgren

 Öppet brev från gymnasiechef Anders Palmgren

Det har inkommit synpunkter på att Hagagymnasiet låter politiska partier komma till tals i skolan och att det råder obligatorisk närvaro. Åsikterna handlar om de besök som socialdemokraternas Stefan Löfven och Magdalena Andersson samt moderaternas Betty Malmberg kommer att göra nu under veckan. 
Som skolledare på Hagagymnasiet tycker jag att det är tråkigt att detta blir en huvudfråga, och tar uppmärksamhet från de värden som besöken tillför.Läs mer...

HAJK med TV1 och S1c

Redan första skolveckan åkte TV1 och S1c på hajk till Sörsjön. På programmet stod både vandring och paddling. Eleverna fick lära känna varandra genom olika samarbetsövningar och skattjakt. De fick även testa på hur man arbetar naturvetenskapligt. Trots lite otur med vädret så var det fantastiskt roliga dagar!
Läs mer...

Haga happening

Haga happening genomfördes under torsdagseftermiddagen för årskurs etts elever. Personal på skolan presenterades för de nya ettorna på ett trevligt och lekfullt sätt och eleverna fick också tillfälle att prova på olika aktiviteter såsom volleyboll, kubbspel, streetbasket, pingis, frisbee, hoppa i studsmatta,m.m.  Läs mer...