Välkommen till Hagagymnasiet!


Europeiska språkdagen

Torsdag 24/9 firade vi "Den europeiska språkdagen" på GD. Eleverna från kommunala gymnasieskolorna deltog, bl a våra elever som läser steg 4 i spanska, franska och tyska.
Det blev en intressant tillställning, där eleverna bjöds på föreläsning, besök från en kommunpolitiker och en representant från skolkontoret. Bolivianska föreningen San Simón visade upp en dans som blev mycket uppskattad av eleverna.

Läs mer...

L3f på ridlektion

Cajsa och Sofie från L3f höll i en ridlektion på Hageby Ridklubb den 28/9. Dom går idrott och hälsa 2 vilket innebär att man ska planera och leda en lektion. Det var många i klassen som var rädda men alla vågade prova på ändå.
Läs mer...

Exkursion med N1b

Så här glada var N1b på sin exkursion till Arkösund den 22/9 med ekoturen. Lärorikt och inspirerande om Östersjöns arter och hur vi ska värna om vår gemensamma miljö. Trots regn och aningen kallt så var humöret på topp!

Läs mer...

Hagaborg

I strålande solsken genomförde Hagagymnasiet sitt traditionsenliga Hagaborg, dagen då ALLA på skolan samlas vid Stadium Arena för att umgås tillsammans över årskurserna och programmen. All personal var på plats tidigt för att förbereda allt under ledning av Linda och Rita. Det var många glada miner och skratt under förmiddagen då lagen sprang runt på stationerna och försökte lösa sina uppgifter.
Läs mer...

Fysik på Gröna Lund

Det är Torsdag, solen skiner och naturtreorna har fått turen att få spendera sin dag på Gröna Lund, Stockholms stora nöjespark. Eleverna har fått fysikuppgifter av lärarna att genomföra innan man får göra vad man vill. Uppgifterna varierar och olika grupper har fått i uppgift att åka olika karuseller.
Läs mer...

L1b vid Lillsjön

Som avslutning på Introduktionstemat hade L1b en toppendag vid Lillsjön, som bl.a. innehöll gruppstärkande aktiviteter och matlagning på stormkök.
Läs mer...

Fritidsinriktningen i Nyköping

För att lära känna varandra och få utmaningar begav sig fritidsinriktningens årskurs 2 till Nyköping. Där möttes vi av en entusiastisk Patrik F som guidade oss runt Rosvalla idrottsområde som bl.a. innehöll två ishallar, en nybyggd hall för innebandy och handboll, flera skolhallar och ett gym. Vi kunde konstatera att Nyköping verkligen satsar på sin idrott!
Läs mer...

Haga happening

Alla årskurs ettor samlades i Folkparken för "Haga happening" som är ett tillfälle för de nya eleverna att lära känna skolans alla delar som t.ex. resursteam, skolledning, elevombud och administration. Samtidigt kunde man också prova på aktiviteter som lacrosse, basket och tavelmålning. Naturligtvis serverades det också fika under eftermiddagen.
Läs mer...