Välkommen till Hagagymnasiet!

Utbyte med San Sebastian, Spanien!

Under en veckas tid fick elever från Spanien delta i utbytet. 29 elever och 2 lärare besökte Hagagymnasiet. De deltog i undervisning, utflykter och studiebesök samt fritidsaktiviteter.
Elever som läser spanska 4 fick ta emot dem i sina egna hem och allt gick bra och blev som planerat.
Vi har fått lovord och tack från Ekintza som är vår värdskola i Spanien.

Vi ses nästa år! Läs mer...

Gardasil

Nästa vecka är det vaccination för flickor Hagagymnasiet Gardasil  DOS 2.

onsdag 27maj klockan  8.00-11.30

torsdag 28maj kl. 8.00-12.30.

Skolsköterskemottagningen

VÄLKOMNA
ANNIKA  MARCUS

Student och skolavslutning 2015

Följande tider och datum gäller kring student och skolavslutning:

5/6    09:45 Samling i aulan för alla åk. 3.
         10:00 Mösspåtagning, Hagagymnasiets skolgård.

12/6   09:15 Samling utanför Matteuskyrkan.
          09:30 - 10:45 Skolavslutning, Matteuskyrkan.

12/6   16:00 Utspring, Hagagymnasiets skolgård.

/TH

Johan Norén

Under torsdagen gav Johan Norén två föreläsningar för elever från fritidsinriktningens årskurs två och tre, basketgymnasiet och idrottsgymnasiet. Elevstödsteamet och lärare var också där för att lyssna. Johans tema för föreläsningen var "Du är mer än din prestation" och berörde människors hälsa och att "må dåligt" INTE betyder att man är en dålig människa. Det är OK att må dåligt periodvis och det är då viktigt att PRATA med andra människor.
Läs mer...

Fritidsinriktningen

På valborgsmässoafton åkte Ledarskap-Nya BF:s fritidsinriktning årskurs två och tre till Linköping på studieresa. För PT-eleverna var första stopp Bergqvist Massage och Friskvårdsutbildningar, där man bl.a. utbildar licensierade PT:s. Aktivitetsledarna åkte vidare till Valla folkhögskola för information om fritidsledarutbildningen. Till vår hjälp hade vi tidigare Hagaeleven Vendela som också visade oss runt på skolan.
Läs mer...

Esteternas föreställning 2015

Torsdagen den 16/4 hade Esteterna deras föreställning. Kl. 17:30 var familj, vänner och bekanta på plats i aulan för att se årets föreställning. Föreställningen handlade om James Bond och han hade fått ett kidnappningsdrama att sätta tänderna i. Agent 007 löste såklart fallet och träffade såldes också sin Bondbrud. Lite nyheter bjöds det dock på. Som att James Bond kan rappa t ex. Till alla strålande stjärnor på Estet: Ni var bäst! Såklart!

/TH

Hagaelever vinnare i Unga Forskares utställning

Allt började i den regionala utställningen i Linköping den 27:e februari då vi, Lucas Fredriksson, Oskar Renåker och Simon Wigge presenterade en tidig version av vårt gymnasiearbete "Ekokvariet". Projektet syftar till att med hjälp av en egenutvecklad testkammare med tillhörande programvara studera och visualisera naturens kretslopp.


Prisutdelare: Joakim Mörnefeldt, VD National Geographics
Läs mer...